Pinjata lastenjuhlat ja lelut
Ostoskori on tyhjä

Reseptit

Reseptit 

Olemme koonneet tähän osioon ideoita lastenjuhlatarjoiluista niin makeaan kuin suolaiseen nälkään.
Muista juhlien järjestäjänä ottaa huomioon myös mahdolliset ruoka-ainerajoitukset. On hyvä varata pöytään myös sellaista suolaista ja makeaa tarjottavaa, joka sopii mahdollisimman monelle. Useimmiten vanhemmat kertovat lastensa allergioista, mutta on aina hyvä varmistaa asia myös lapsilta itseltään erehdysten välttämiseksi. Tutustu huolella myös pakkausselosteisiin, jotta osaat kertoa, mitä pöydän antimet pitävät sisällään.

Sivu 1:

Kakut

  • Barbie-kakku (10:lle)
  • Kääretorttu (10:lle)
  • Vohvelipiste
  • Grillatut vaahtokarkit
  • Kookos-hedelmäpallot
  • Appelsiini-kermakaramellit
  • Suklaabanaanit
  • Kekkeripullat
  • Terveelliset silmät (Halloween)
  • Hämähäkkimuffinsit (Halloween)
  • Lätyt (8 annosta)
  • Vaniljajäätelö (8 annosta)
  • Mansikkajäätelö (8 annosta)
  • Suklaajäätelö (8 annosta)
  • Limejäätelö (8 annosta)
  • Raidallinen hedelmäsalaatti (8 henkilölle)

Sivu 2:

Suolaiset herkut & naposteltavat

  • Hodaripystis
  • Draculan sormet (Halloween)
  • Vihreä lima-dippi (halloween)
  • Quesadillat (8 annosta)
  • Briehampurilainen (8 annosta)
  • Tähden- tai sydämenmalliset voileivät
  • Cowboyn pavut ja salsa
  • Chili Con Carne
  • Pizzat

Juomat

  • Lasten booli
  • Vampyyri-booli (Halloween)
  • Jäätelöjuoma
  • Kuuma suklaajuoma
  • Vappusima


 

 


Kakut

Mehevä syntymäpäiväkakku (8-10 hengelle)

Tarvittavat ainekset:
150 g margariinia tai voita
3 munaa
2 dl sokeria
2 rkl vettä
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Tee näin:
1. Sulata margariini hyvin miedolla lämmöllä tai mikrossa ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi.
2. Lisää vesi ja margariini ja sekoita. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mahdollinen lisämauste ja kaada munaseokseen. Sekoita tasaiseksi.
3. Paista uunin alaosassa vajaassa 175 ° lämmössä noin 45 minuuttia.
4. Anna kakun jäähtyä muutama minuutti ja kumoa sitten vuoasta. Anna jäähtyä vuoan alla.

Täytekakun koristeluun
Nonparellit
Värikkäät irtokarkit
Elintarvikeväreillä koristeltu kermavaahto
Mantelimassa, 200-300 g voipaperin välissä kaulittuna tai raastettuna Marsipaanikoristeet
Siivilöity pölysokeri
Hedelmähyytelöllä peitetyt hedelmät ja marjat
Kermavaahto ja marjat
Kermavaahto ja karkeaksi rouhittu taloussuklaa
Sokerikuorrutus
Paahdetut mantelilastut
Kermavaahto-rahka
Syötäväksi kelpaavat kukat ja lehdet (ruusut, orvokit jne)
Suklaakoristeet

Täytekakun täytteeksi
Muhennetut marjat ja kermavaahto
Hedelmiä ja kermavaahto-rahka
Hillot ja kompotit
Vaniljavoikreemi
Suklaavoikreemi
Vaniljakiisseli
Jäätelö


Prinsessojen ja prinssien kakku
(12 hengen kakku)

Tarvittavat ainekset:
1 kakkupohja kahdessa osassa (pohjan ohje sama kuin syntymäpäiväkakun perusohje)
2 liivatelehteä
2 ½ dl kahvikermaa
2 keltuaista
1 rkl sokeria
2 tl perunajauhoja
2 dl kuohukermaa
3 tl vanilliinisokeria
1 dl vadelmahilloa
300g värillistä mantelimassaa
(2 ½ tomusokeria)
koristeeksi esimerkiksi ruusu tai mantelimassasta tehty sammakko

Tee näin:
1. Pane liivatelehdet kylmään veteen. Kaada kahvikerma paksupohjaiseen kattilaan ja lisää keltuaiset, sokeri ja perunajauhot. Lämmitä seos, mutta älä anna sen kiehua. Hauduta seosta koko ajan vatkaten paksuksi, sileäksi seokseksi.
2. Purista liivatelehdistä mahdollisimman paljoon vettä pois ja sekoita sekoita ne lämpimään seokseen. Sekoita, kunnes liivatelehdet ovat sulaneet ja anna seoksen jäähtyä.
3. Vatkaa kuohukerma paksuksi vaahdoksi ja mausta vaahto vanilliinisokerilla. Sekoita kerma-keltuaisseos ja kermavaahto ja anna täytteen seistä jääkaapissa noin tunti.
4. Levitä vadelmahilloa ja kermaseosta kakkupohjalle, pane toinen pohja päälle ja levitä täytettä kakun reunoille. Pane lopputäyte keoksi kakun päälle.
5. Kauli mantelimassa kahden leivinpaperin välissä. Levitä mantelimassalevy kakun päälle ja leikkaa reunat siistiksi. Siivilöi halutessasi tomusokeria päälle ja laita kakku kylmään vähintään puoleksi tunniksi. Koristele mielesi mukaiseksi.


Barbie-kakku

Kakkupohja:
6 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 iso tlk säilykepersikoita
5 liivatelehteä (2 + 3)
2 dl ranskankermaa
2dl valmista kinuskikastiketta
2 dl kuohukermaa
koristeeksi: kermavaahtoa, nonparelleja ja muita kakunkoristeita

Pohjien valmistus:
1. Levitä leivinpaperit kahdelle uunipannulle ja voitele paperit öljytilkalla.
2. Sekoita kakkupohjan kuivat aineet (ei sokeria) kulhossa.
3. Riko toiseen kulhoon munat ja mittaa joukkoon sokeri.
4. Pane uuni kuumenemaan 225-asteeseen.
5. Vatkaa munat ja sokeri valkeaksi vaahdoksi, lisää kuiva-aineseos vaahtoon varovasti käännellen.
6. Tasaa taikina uunipannuille leivinpaperin päälle, kypsennä uunissa 7-8 minuuttia.
7. Ripottele kypsän pohjan päälle sokeria ja kumoa kakkupohja puhtaalle leivinpaperille. Irrota paperi varovasti kakkulevyn päältä.

Täytteen valmistus:
1. Valuta persikat liemestään ja soseuta persikat.
2. Pane liivatelehdet likoamaan runsaaseen veteen.
3. Vaahdota ranskankerma ja sekoita siihen vähitellen kylmä kinuskikastike. Kuumenna esim. kahdessa kahvikupissa mikroaaltouunissa muutama lusikallinen persikoiden lientä. Sekoita kuivaksi puristetut liivatteet nesteeseen - kaksi liivatetta persikkasoseeseen ja kolme liivatetta kinuski-ranskankermaseokseen. Anna täytteen päästä hyytymisen vauhtiin ja sekoita sitten kinuski-ranskankermaseokseen mukaan vaahdotettu kerma.

Kakun kokoaminen:
1. Levitä kakkupohjille ensin kerros persikkasosetta ja sitten kinuskitäytettä.
2. Leikkaa levyt samanlevyisiksi kaistaleiksi (n. 7 cm).
3. Pane Barbie-nukke uumasta alaspäin muovipussiin. Laita nukke seisomaan keskelle tarjoiluvatia ja kietaise yksi viipale kakkua nuken jalkojen ympärille. Kierrä seuraava viipale edellisen ympäri saumakohdasta alkaen. Tee mekko haluamasi kokoiseksi.
4. Vaahdota loppukerma ja makeuta se sokerilla. Päällystä kakkumekko kermavaahdolla (vaaleanpunaista kermavaahtoa varten tipauta sekaan tippa punaista elintarvikeväriä). Koristele kauniisti nonparelleilla tai karkeilla.


Kääretorttu

Tarvittavat ainekset:
4 munaa
1½ dl sokeria tai 1 dl hedelmäsokeria
1½ dl perunajauhoja tai maissitärkkelysjauhoja (voit myös korvata kokonaan tai osittain vehnäjauhoilla)
1 tl leivinjauhetta
Täytteeksi hedelmiä, marjoja ja kermavaahtoa

Tee näin:
1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe hyvin keskenään ja lisää siivilöiden munavaahtoon. Sekoita varovasti käännellen.
2. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille tasaisesti. Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla 5-10 minuuttia.
3. Anna kakkupohjan jäähtyä muutama minuutti ja kumoa se sitten sokeroidun leivinpaperin päälle. Poista leivinpaperi ja jäähdytä kostutetun leivinpaperin alla.
4. Täytä pohja hedelmillä tai marjoilla ja kermavaahdolla. Kääri taikina ja viipaloi noin 3 cm:n mittaisiksi paloiksi.


 

Makeat herkut & naposteltavat


Karkkikaulanauha

Laita muutamaan kulhoon värikkäitä karkkeja ja varaa jokaiselle lapselle vahva narunpätkä, johon karkit voi pujottaa. Pujotelkaa yhdessä lasten kanssa vastustamattoman herkullinen kaulanauha tai rannekoru.


Karkkikioski

Tarvittavat ainekset:
Erilaisia irtokarkkeja
Pieniä pussukoita
Kippoja irtokarkkeja varten

Laita erilaiset irtokarkit kukin laji omaan kippoonsa. Somista pöytä kioskimaisesti esimerkiksi laittamalla pöydälle lasten kassakone tai vaikka pöydän yläpuolelle kyltti, jossa lukee kioski. Kutsu lapset "ostoksille". Kerro heille, kuinka monta karkkia kukin saa valita kioskilta. Rahaksi kelpaavat leikkirahat, kuusenkävyt tai kesällä kukkaset.


Vohvelipiste

Tarvittavat ainekset:
Vohvelirauta
Vohvelitaikinaa
Mansikkahilloa
Kermavaahtoa

Helppo vohvelitaikina (8-10 kappaletta):
1 ½ dl jääkylmää vettä
3 dl vehnäjauhoja
4 dl kuohukermaa
½-1 rkl voita tai margariinia

Tee näin:
1. Laita vesi pakastimeen hyvissä ajoin ennen vohvelitaikinan valmistamista, jotta se on tarpeeksi kylmää.
2. Sekoita vesi, jauhot ja noin ½ dl kermaa sileäksi taikinaksi.
3. Vispaa loppu kerma kiinteäksi muttei kovaksi vaahdoksi. Sekoita se aikinaan.
4. Kuumenna vohvelirauta. Voitele se ensimmäistä vohvelia varten. Kaada taikina vohveliraudalle ja tasoita se.

Tee taikinaa niin paljon, että jokainen saa halutessaan kaksi vohvelia.
Kauniilla ilmalla vohvelipisteen voi tehdä ulos. Varaa silloin riittävän pitkä jatkojohto vohveliraudalle. Somista vohvelipiste vaikkapa Pinjatan värikkäillä kattaustarvikkeilla. Kutsu lapset herkuttelemaan vohveleilla, jonka päälle he voivat itse laittaa hilloa ja kermavaahtoa.


Grillatut vaahtokarkit

Kuumenna grillissä vaahtokarkkeja tikun päässä. Karkit saavat nopeasti ruskehtavan sävyn ja alkavat sulaa.  Laita sulanut vaahtokarkki ja pala suklaata esim. digestive- tai vastaavan kaurakeksin päälle ja nauti.


Kookos-hedelmäpallot (40 kpl)

Tarvittavat ainekset:
250 g pehmeitä kuivattuja viikunoita (myös muut pehmeät ja mehukkaat kuivatut hedelmät käyvät)
100 g karkeaksi raastettua marsipaania
100 g tummaa suklaata
1 dl kookoshiutaleita

Tee näin:
1. Paloittele viikunat hyvin pieniksi paloiksi. Sekoita viikunat raastettuun marsipaaniin.
2. Sulata suklaa ja sekoita se hyvin marsipaanin ja viikunoiden kanssa. Kaada seokseen kookoshiutaleet. Laita kookoshiutaleita myös pieneen kulhoon.
3. Tee taikinasta pieniä palloja ja pyörittele ne kookosjauheessa kauttaaltaan.
4. Asettele pallot leivinpaperin päälle jähmettymään.


Appelsiini-kermakaramellit

Tarvittavat ainekset:
2 dl kuohukermaa
2 dl sokeria
2 tl raastettua appelsiinin kuorta
1 rkl voita

Tee näin:
1. Mittaa kerma, sokeri ja raastettu appelsiinin kuori paksupohjaiseen kattilaan. Anna seoksen kuumentua kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.
2. Jatka keittämistä miedolla lämmöllä aina välillä sekoittaen. Kun seos sakenee, tiputa sitä pisaran verran kylmään veteen ja kokeile muotoutuuko se palloksi.
3. Lisää lopuksi voi ja kaada seos pieniin karkkivuokiin. Koristele vuoat appelsiinilla ja jäähdytä ne kylmässä.


Suklaabanaanit

Tarvittavat ainekset:
1-2 banaania
100 g valkoista suklaata
Tee näin:
1. Sulata valkoista suklaata puoli levyä kerrallaan.
2. Viipaloi banaanit 2-3 cm:n paksuisiksi paloiksi. Kääntele banaaninviipaleita sulassa suklaassa kahden haarukan avulla.
3. Ripottele suklaarouhetta päälle ennen kuin suklaa jähmettyy. Anna kovettua jääkaapissa. Nauti vuorokauden kuluessa.


Kekkeripullat (36 kpl)

Kekkeripullat ovat mehukkaita ja maukkaita joka kutsujen pullia. Ne sopivat tarjoiltavaksi niin kesäisillä puutarhakutsuilla kuin talvisilla syntymäpäivillä.

Ainekset:
50 g hiivaa
2 dl kylmää maitoa
150 g pehmeää voita tai margariinia
1 rkl sokeria
¼ tl suolaa
1 muna
n. 9 dl vehnäjauhoja
36 paperista muffinivuokaa
1 muna voiteluun

Täyte:
50 g voita tai margariinia
3 rkl sokeria
2 tl vanilliinisokeria

Tee näin:
1. Muserra hiiva kulhoon. Kaada maito päälle ja sekoita, kunnes hiiva liukenee.
2. Hiero rasva notkeaksi, lisää siihen sokeri, muna, hiivamaito sekä 7 dl jauhoja. Vaivaa taikinaa ja lisää jauhoja niin, että taikinasta tulee hyvin kiinteä. Anna levätä 10 minuuttia liinan alla.
3. Sekoita täytteen rasva, sokeri ja vanilliinisokeri.
4. Nosta taikina jauhotetulle leivinpöydälle. Kauli se levyksi, jonka koko on 36 x 36 cm.
5. Tee taikinalevystä taikinaporalla tai veitsellä neliöitä, joiden koko on 6 x 6 cm. Pane nokare täytettä jokaiselle neliölle ja nosta neliön kulmat täytteen päälle. Paina taikinanurkkia kevyesti.
6. Levitä muffinivuoat kahdelle uunipellille. Nosta pullat vuokiin ja kohota leivinliinan alla puoli tuntia.
7. Vatkaa muna ja voitele pullat varovasti, mutta huolellisesti. Paista uunissa 250 °C:ssa 7-8 minuuttia, kunnes pullat ovat kauniin värisiä.


Hämähäkkimuffinsit (20 kpl)

Nämä herkulliset muffinsit sopivat erityisesti Halloween- ja haamujuhlille.

Ainekset:
200 g margariinia
1½ dl sokeria
3 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
2 tl kardemummaa
20 paperista muffinivuokaa
minttusuklaapalloja koristeluun

Tee näin:
1. Ota esille uunipelti, peitä se leivinpaperilla ja levitä siihen muffinsivuoat. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Vatkaa rasva ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Lisää munat yksitellen, hyvin vatkaten.
4. Sekoita leivinjauhe sekä mausteet huolella vehnäjauhoihin. Lisää jauhoseos taikinaan ja jaa taikina vuokiin.
5. Kypsennä uunin keskiosassa 10-15 minuuttia. Puolita odotellessa minttusuklaapallot (saa valmiina kaupoista, esimerkiksi Pirkka minttusuklaapallot).
6. Kun muffinsit ovat vielä lämpimiä, laita kunkin päälle puolikas minttusuklaapallo. Suklaan pehmettyä, muotoile hämähäkille jalat esimerkiksi hammastikun avulla.


Lätyt (8 annosta)

Tarvittavat ainekset:
4 dl maitoa
2 dl jauhoja
2 munaa
2 rkl sokeria
4 rkl voita sulatettuna

Sekoita taikina ja paista letut kuumalla pannulla. Tarjoile mansikkahillon ja kermavaahdon kera.


Hauskat jäätelöannokset

Käytä mielikuvitustasi jäätelöannosten tekemisessä. Hyvin varustetuista ruokakaupoista saa jäätelötötteröitä ja suklaavuokia. Karkit ja pikkuleivät toimivat silminä, neninä, viiksinä ja korvina tehtäessä eläinaiheisia annoksia. Litran jäätelöpakkaukset ovat hyviä linnan alustana. Ylösalaisin käännetyt jäätelötötteröt ovat hyviä torneja ja karkit linnan muureissa tuovat väriä asetelmaan. Palkintokoroke on helppo valmistaa vaakasuunnassa olevista litran jäätelöpakkauksista.

Itse tehty jäätelö sopii parhaiten yksittäisannoksiin jäätelön koostumuksen takia. Jäätelöä voi hyvin tehdä kotona pakastimeen ilman jäätelökonettakin. Tässä muutama jäätelön ohje, testaa niiden makuja ja koostumusta. Mausta jäätelö mielesi mukaan ja nauti!
Suklaakoristeita valmistat helposti taloussuklaasta. Sulata suklaa vesihauteessa tai osta koristekäyttöön tarkoitettua mikrossa lämmitettävää suklaata. Laita pöydälle reilun kokoinen pala leivinpaperia. Muotoile suklaamassasta kauniita koristeita leivinpaperille. Jäähdytä jääkaapissa ja koristele.


Vaniljajäätelö (8 annosta)

Tarvittavat ainekset:
8 munankeltuaista
10 dl kahvikermaa
4 rkl sokeria
1 vaniljatanko

Tee näin:
1. Vatkaa munankeltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kermaan ja sekoita kuuma kerma munavaahtoon. Kuumenna kastike 60-70 asteeseen koko ajan sekoittaen. Kokeile kastikkeen ”kypsyys” kastamalla lusikka siihen. Nosta lusikka kastikkeesta ja puhalla sen kuperalle puolelle. Jos kastike poimuttuu ja muodostaa ruusumaisen kuvion, se on valmista.
2. Jäähdytä massa vatkaamalla ja pakasta se jäätelökoneessa. Jos sinulla ei ole jäätelökonetta, laita jäätelöseos pitkänomaiseen vuokaan, peitä vuoka ja pane pakastimeen noin 6 tunniksi. Ota vuoka pakastimesta 3-4 kertaa jäätymisen aikana ja sekoita voimakkaasti haarukalla.
3. Ota jäätelö pakastimesta hyvissä ajoin, noin 20 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele jäätelö marjoilla, raastetulla tummalla suklaalla tai värikkäillä nonparelleilla.


Mansikkajäätelö ( 8 annosta)

Tarvittavat ainekset:
3 munaa
4 dl tomusokeria
4 tl vanilliinisokeria
3 dl maustamatonta jogurttia
800 g mansikoita
(muutama tippa punaista elintarvikeväriä)

Tee näin:
1. Vatkaa munat, tomusokeri ja vanilliinisokeri valkoiseksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jogurtti.
2. Huuhtele mansikat, valuta ne hyvin ja poista kannat. Soseuta mansikat tehosekoittimessa, sekoita joukkoon munavaahto. Voit värjätä jäätelön vaaleanpunaiseksi parilla tipalla punaista elintarvikeväriä.
3. Kaada seos jäätelökoneeseen ja käytä konetta, kunnes jäätelö on jäähtynyt, noin 25 minuuttia. Jos sinulla ei ole jäätelökonetta, vuoraa pitkänomainen vuoka muovikelmulla ja jäädytä jäätelö siinä (noin 6 tuntia). Sekoita jäätelöä jäädytyksen aikana 3-4 kertaa voimakkaasti haarukalla. Pakastimessa jäädytetty jäätelö on melko kovaa, jäätelökoneessa jäätelö tulee lähes pehmiksen kaltaiseksi.
4. Korista jäätelö mielesi ja juhlan teeman mukaisesti.


Suklaajäätelö (8 annosta)

Tarvittavat ainekset:
3 dl maitoa
2 tl vehnäjauhoja
100g tummaa suklaata
2 munaa
2 dl tomusokeria
2 tl vanilliinisokeria
¼ tl suolaa
3 dl kuohukermaa

Tee näin:
1. Kaada maito ja vehnäjauhot kattilaan. Kiehauta koko ajan ja nosta kattila keittolevyltä.
2. Murra suklaa paloiksi ja pane palat kuumaan maitoon. Anna suklaan sulaa.
3. Vatkaa munat, tomusokeri, vanilliinisokeri ja suola kuohkeaksi vaahdoksi. Varmista, että tomusokeri on liuennut kunnolla. Kaada kulhoon suklaaseos ja kerma.
4. Kaada jäätelöseos pitkänomaiseen vuokaan, peitä vuoka ja pane pakastimeen noin 6 tunniksi. Ota vuoka pakastimesta 3-4 kertaa jäätymisen aikana ja sekoita voimakkaasti haarukalla.
5. Ota jäätelö pakastimesta huoneenlämpöön noin 20 minuuttia ennen tarjoilua.


Limejäätelö (8 annosta)

Tarvittavat ainekset:
1 ¼ dl sokeria
½ dl vettä
3 dl maitoa
3 dl kuohukermaa
1 tl vanilliinisokeria
hyppysellinen suolaa
1 limen raastettu kuori
2 limen puristettu mehu
(2 tippaa vihreää elintarvikeväriä)

Tee näin:
1. Kiehauta sokeri ja vesi. Jäähdytä sokeriliemi kylmäksi. Sekoita maito, kerma, vanilliinisokeri, hyppysellinen suolaa ja sokeriliemi keskenään.
2. Mausta seos hienoksi raastetulla limenkuorella, limemehulla ja värjää elintarvikevärillä. Sekoita hyvin.
3. Kaada seos jäätelökoneeseen. Käytä konetta, kunnes jäätelö jähmettyy, noin 30 minuuttia. Siirrä jäätelö muovilastalla pitkulaisen vuokaan. Pane vuoka pakastimeen noin 3 tunniksi. Ota jäätelö sulamaan noin tuntia ennen tarjoilua. Jäätelön voit valmistaa pakastimeen 2-3 päivää etukäteen.
4. Tämä jäätelö on valmistettava jäätelökoneessa, koska siinä ei ole keltuaista. Muuten jäätelöstä tulee jäähileinen ja herkästi erottuva.


Raidallinen hedelmäsalaatti (8 henkilölle)

Tarvittavat ainekset:
1 suuri terttu viinirypäleitä
3-4 tuoretta persikkaa tai yksi purkki säilöttyjä persikoita
2 banaania
1 l mansikoita tai vadelmia
2 appelsiinia
3 kiivihedelmää
2 appelsiinin mehu
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä

Tee näin:
1. Huuhtele ja kuori hedelmät ja marjat. Jaa viinirypäleet kahtia ja poista niistä kivet. Kuori appelsiinit ja poista niistä valkoiset, kitkeränmakuiset osat. Leikkaa appelsiinit, banaanit ja kiivihedelmät kuutioiksi. Purista appelsiineista mehu.
2. Pane viinirypäleet lasikulhon pohjalle. Laita niiden päälle kerroksittain banaanit, sitten persikat, vadelmat ja päällimmäiseksi kiivihedelmäkuutiot, niin että muodostuu kaunis raidallinen kokonaisuus. Kaada appelsiinimehu hedelmäsalaatin päälle. Säilytä viileässä tarjoiluun asti. Tarjoile vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.


sivulle 2